NAŠI NA TURU #8: Ćaćić sa Brkićem u polufinalu dubla

Od svih tenisera koji su igrali ovu nedelju na turu, samo je ostao Nikola Ćaćić u paru sa Tomislavom Brkićem. U polufinalu Buenos Ajresa Ćaćić i Brkić će igrati protiv Gonzaleza i Moltenija. Na istom turniru u drugom kolu su ispali Lajović i Kecmanović.

Dušan Lajović i Miomir Kecmanović su poraženi u drugom kolu Buenos Ajresa, tako da nećemo imati predstavnika u četvrtfinalu singla.

Dušan Lajović je poražen od Federika Korije rezultatom 2:1 u setovima.

Duci je bolje otvorio meč i napravio je brejk u drugom gemu seta, a u šestom je povećao na 5:1. Korija je onda vezao četiri gema za redom i smanjio na 5:4, ali u narednom gemu Dušan uspeo da napravi brejk i da povede sa 1:0 u setovima.

Drugi set je počeo sigurnim servis gemovima i jednog i drugog tenisera, a prvi do brejka je došao naš teniser u osmom gemu. U narednom gemu Lajović je servirao za pobedu i imao je 30:15 u tom gemu, ali onda je usledio preokret Argentinca. Korija je prvo dobio taj gem, a onda dobio i naredna tri i izjednačio na 1:1 u setovima.

Korija u drugom setu pravi brejk u trećem gemu, a imao je i dve brejk lopte u narednom Dušanovom gemu za dupli brejk. Lajović nije u ovom setu ni pripretio Federiku, pa je on prošao u četvrtfinale ovog turnira.

Miomir Kecmanović izgubio je noćas od Franciska Serundola rezultatom 2:1 u setovima.

Prvi set je bolje otvorio Miša brejkom u trećem gemu, ali već u narednom Serundolo je vratio brejk. Argentinac se tu nije zaustavio nego je i u osmom gemu napravio brejk i dobio set sa 6:3.

Miomir je bolje počeo i drugi set sa brejkom u četvrtom gemu ali opet je Serundolo uzvratio ribrejkom. Kecmanović je došao do novog brejka u narednom gemu koji je i sačuvao do kraja seta.

Prvi do brejka u trećem setu je opet došao Kecmanović i to u prvom gemu, ali opet je istom merom uzvratio Francisko u narednom gemu. Tad se isključio naš teniser i usledili su brejkovi Serundola u šestom i osmom gemu i tako se plasirao u četvrtfinale Buenos Ajresa.

FOTO: ATP TOUR

Jedini do pobede su došli Nikola Ćaćić i Tomislav Brkić. Oni su pobedili Kecmanovića i Rombolija sa 2:1 u setovima i tako se plasirali u polufinale Argentina opena.

Do brejka su prvi došli Kecmanović i Romboli i sačuvali ga do osmog gema kad su poklekli i ispustili brejk prednosti. Nije bilo više brejkova pa se otišlo u tajbrejk. Kecmanović i Romboli su u tajbrejku došli do prednosti od 6:0, a onda su Ćaćić i Brkić dobili tri poena ali više od toga nisu mogli pa su Kecmanović i Romboli dobili prvi set.

Već u prvom gemu drugog seta, Brkić i Ćaćić prave brejk ali ga gube u četvrtom gemu. Do novog brejka Brkić i Ćaćić dolaze u sedmom gemu, a u devetom gemu su napravili još jedan i samim tim dobili set sa 6:3.

U super tajbrejku koji je usledio, menjala se prednost i niko nije imao veću razliku, ali na kraju su do polufinala došli Brkić i Ćaćić rezultatom 10:7

Njih dvojica će u polufinalu igrati sa Santiagom Gonzalezom i Andreasom Moltenijem. Ovaj meč počinje večeras u 19h.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *