Naši na turu #17: Novak,Miša i Filip u trećem kolu

U drugom kolu Rolan Garosa, prepolovio se broj naših predstavnika. Poraze su doživeli Laslo Đere od Medvedeva sa 3:6, 4:6, 3:6. Olga Danilović je poražena od Tajhman 4:6, 1:6, dok je Aleksandra Krunić izgubila od Kudermetove sa 3:6, 3:6.

Novak Đoković je lako došao do pobede protiv Aleksa Molčana rezultatom 6:2, 6:3, 7:6. Đoković je bio puno bolji u prvom setu od Vajdinog učenika, Novak je dolazio do breskva u četvrtom i osmom gemu i tako osvojio prvi set sa 6:2. U drugom setu je bila slična priča, samo što je tad presudio brejk u šestom gemu koji je Novak napravio i kasnije dobio taj set rezultatom 6:3. U trećem setu smo videli puno veću borbu, ali opet je Đoković prvi došao do brejka u trećem gemu, ali gem kasnije Molčan pravi ribrejk i vraća se u set. Do kraja seta nije bilo više brejkova pa se otišlo u tajbrejk. U tajbrejku Novak ni jednog trenutka nije dozvolio protivniku da pripreti i dobio ga je sa 7:4. Novak će danas od 11.00 časova igrati protiv Slovenca, Aljaža Bedenea.

Filip Krajinović je bio bolji i od Borne Goja rezultatom 7:6, 6:2, 5:7, 6:1. U prvom setu se do prvog brejka čekalo do samog kraja kad je Filip napravio brejk u jedanaestom gemu, ali je Borna odma vratio brejk i odveo set u tajbrejk. Filip je bolje otvorio tajbrejk i vodio je sa 5:1, ali ga je na kraju dobio samo 7:5. Filip je dosta lako dobio drugi set. On je pravio brejkove u drugom i osmom gemu i dobio set sa 6:2. U trećem setu se više pitao Gojo. Prvo je došao do brejka u petom gemu ali ga je Krajinović odma vratio ali u jedanaestom gemu pravi novi brejk i u narednom gemu osvaja set sa 7:5. Posle dobijenog seta igra Borne se raspala i Filip je dobio set sa 6:1, a pravio je brejkove u drugom I četvrtom gemu. Filip Krajinović će u trećem kolu igrati protiv Feliksa Ože Alijasima.

Miomir Kecmanović je nastavio sa sajnom igrom i protiv Aleksandra Bublika i pobedio ga je rezultatom 4:6, 7:5, 6:2, 6:1. Prvi do brejka u meču dolazi Miša ali ga ekspresno vraća Bublik. Kazahstanac pravi brejk i u desetom gemu i dolazi do prvog seta rezultatom 6:4. Drugi set brejkom počinje Bublik u drugom gemu I uspeo je da ga zadrži do petog gema kad je Miomir vratio brejk. U devetom gemu Kecmanović dolazi do brejka ali ga Bublik odma vraća. Već u sledećem gemu Miša ponovo pravi brejk I ovog puta uspeva da ga potvrdi i dobije set sa 7:5.

U trećem setu Miomir je povlačio konce i do prvog gema je došao već u prvom gemu, a onda i u petom. Bublik je zatim napravio ribrejk, ali Miša ponovo pravi brejk I na kraju osvaja set sa 6:2. U četvrtom setu se Bublik još manje pitao i izgubio ga je sa 6:1. Miomir Kecmanović će u trećem kolu igrati protiv Danila Medvedeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *