Naši na turu #16: Sjajni rezultati Srba na RG


Odlični rezultati naših predstavnika na Rolan Garosu. Pobede su ostvarili u muškoj konkurenciji, Novak Đoković, Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Filip Krajinović, dok su kod dama pobedile i Olga Danilović i Aleksandra Krunić. Jedini poražen je Dušan Lajović.

Filip Krajinović je napravio veliko iznenađenje jer je savladao Amerikanca, Rajlija Opelku. Ovo je bio meč koji je Filip kontrolisao sve vreme. Prvi set je prošao bez i jedne brejk lopte. U klasičnoj atmosferi u kojoj se odlično snalazi Amerikanac. U vrlo izjednačenom tajbrejku se bolje završilo za Filipa koji ga je dobio sa 7:5. U drugom setu Filip je nastavio u istom ritmu i sa brejkovima u šestom i osmom dobio drugi set. Ni u ovom setu Opelka nije imao brejk loptu. U trećem setu bio je opasan samo jedan igrač. Filip je do prvih brejk lopti došao u četvrtom gemu kad je Rajli uspeo da sačuva tri brejk lopte, dva gema kasnije Krajinović je imao još dve brejk lopte ali je i njih Opelka spasio. U osmom gemu Opelka nije uspeo da spasi brejk loptu pa je Filip u narednom gemu servirao za pobedu. Filip Krajinović je taj gem dobio bez izgubljenog poena i pokazao koliko može kad je psihički stabilan. Nadamo se da će tako odigrati i u drugom kolu, u kom će igrati sa Bornom Gojom koji je u prvom kolu pobedio Italijana, Đanesija posle pet sati borbe rezultatom 3:2 u setovima.

Miomir Kecmanović se plasirao u drugo kolo na Rolan Garosu jer je savladao Argentinca, Tomasa Ečeverija sa 6:3, 7:5, 6:3. Miša je već u prvom gemu došao do brejka. U četvrtom gemu Ečeveri vraća brejk, ali tri gema kasnije Miomir ponovo pravi brejk. Kecmanović se nije zaustavio na tome pa je u devetom gemu napravio još jedan brejk i došao do prvog seta sa 6:3. Drugi set je bio isto pun brejkova. Prvi do njega dolazi Kecmanović u prvom gemu. U petom gemu Ečeveri pravi ribrejk, a onda Miša pravi još jedan brejk, pa i novi ribrejk Ečeverija. U devetom gemu Argentinac pravi novi brejk, a onda u gemu u kom je servirao za set, Miomir uspeva da vrati brejk. Dva gema kasnije Kecmanović pravi još jedan brejk i dolazi do drugog seta sa 7:5. Puno mirniji je bio treći set. U četvrtom gemu Ečeveri je uspeo da sačuva pet brejk lopti ali u osmom gemu nije uspeo, pa je Miša u narednom gemu završio meč i prošao dalje. Miomir će u drugom kolu igrati protiv Bublika koji je savladao Rinderkneša sa 3:0.

Novak Đoković je došao do prve pobede na ovom Rolan Garosu. On je savladao Nišioku sa 6:3, 6:1, 6:0. U prvom gemu Novak je spasao tri brejk lopte , a u šestom gemu napravio brejk koji je sačuvao do kraja seta. Posle prvog seta Nišioka je potpuno pao. U drugom setu Novak je pravio brejkove u prvom, trećem i petom gemu. Nišioka je uspeo da vrati jedan brejk, ali je onda Novak napravio još jedan brejk. U trećem setu na terenu je bio samo jedan igrač, Đoković je treći set dobio sa 6:0 i tako se plasirao u drugo kolo gde će igrati protiv učenika svog bivšeg trenera, Marijana Vajde. Slovak sad trenira svog zemljaka Molčana i beleže dobre rezultate zajedno.

Laslo Đere je savladao Berankisa sa 6:4, 6:4, 6:4. Laslo je bolje otvorio meč brejkom. Đere pravi brejk i u sedmom gemu, a li je Berankis uspeo da vrati jedan brejk. To mu nije bilo dovoljno pa je Laci došao do prvog seta. U drugom setu Laslo je napravio brejk u prvom gemu i sačuvao ga do kraja seta. Treći set je bolje otvorio Litvanac, jer je napravio brejk u drugom gemu. Dva gema kasnije Laslo vraća brejk, a onda pravi još jedan koji je i odlučio pobednika. Laslo će u drugom kolu igrati protiv Danila Medvedeva.

Aleksandra Krunić je pobedila Rahimovu sa 6:4, 6:3. Aleksandra dolazi do brejka u trećem gemu, ali Rahimova uspeva da vrati brejk tri gema kasnije ali naša teniserka pravi još jedan brejk koji je i odlučio pobednika prvog seta. Treći set bolje kreće Aleksandra brejkom u prvom gemu, ali Rahimova odma vraća brejk. Aleksandra Krunić je onda ubacila u dodatnu brzinu i do kraja seta napravila još dva brejka i dobila ovaj meč. U drugom kolu Aleksandra Krunić će igrati protiv Kudermetove.

Dušan Lajović je poražen od Sebastiana Baeza rezultatom 6:3, 3:6, 4:6, 3:6.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *