NAŠI NA TURU #11: Svi naši na terenu Serbia opena

Počeo je Serbia open, a naši teniseri su se odlično prikazali pred domaćom publikom. Miomir Kecmanović je lako savladao Rišara Gaskea, Laslo Đere je bio bolji u Srpskom derbiju protiv Hamada, a Krajinović je pobedio Davida Gofena. Jedini poražen je Dušan Lajović koji je izgubio od Taro Daniela posle skoro tri sata igre. U dublu su dalje prošli braća Sabanov i Ćaćić u paru sa Brkićem. U dublu je poražen Hamad Međedović koji je igrao u paru sa Jakubom Mensikom iz Češke.

Miomir je od starta meča pokazao da je bolji od svog protivnika, a to se videlo tokom celog prvog seta jer Gaske nije osvojio ni jedan gem i Miša je dobio taj deo igre sa 6:0. Gaske se probudio u drugom setu i već u drugom gemu je imao dve brejk lopte koje nije iskoristio da povede sa 2:0 u tom setu. U narednom gemu Miša dolazi do brejka zahvaljujući jednoj brejk lopti koju je iskoristio u ovom gemu. U osmom gemu Rišar je imao još dve brejk lopte koje je Miomir uspeo da spasi, a u narednom gemu na servis protivnika i da završi meč brejkom. U drugom setu Gaske je u dva gema imao po dve brejk lopte i oba puta je Kecmanović sjajno reagovao i spasio ih. Oba puta je gem kasnije pravio brejk.

Miomir Kecmanović

Miomir Kecmanović će danas igrati drugo kolo protiv Džona Milmana koji je bio bolji od Dominika Tima sa 2:0 u setovima.

Juče smo na Serbia openu gledali i jedan srpski derbi u kojem je Laslo Đere bio bolji od Hamada Međedovića sa 2:0 u setovima. Hamad je bolje ušao u meč i došao je do brejka u četvrtom gemu. Prvi pad Hamada se desio u sedmom gemu kad je Laslo vratio brejk i od onda do kraja seta vrlo nervozni Međedović nije uspeo puno da uradi. Đere je napravio još jedan brejk i dobio je set sa 6:4. Laslo je i drugi set otvorio brejkom u prvom gemu. Hamad je uspeo da vrati brejk u četvrtom gemu. Onda su obojica jedno vreme bila sigurna na svoj servis sve do jedanaestog gema kad je Laslo iskoristio drugu brejk loptu u tom gemu, a u narednom i potvrdio taj brejk i završio set sa 7:5.

Laslo Đere

Laslo Đere će u drugom kolu igrati protiv Novaka Đokovića u još jednom našem derbiju.

Filip Krajinović savladao je Davida Gofena rezultatom 2:0 u setovima. David je prvi došao do brejka u trećem gemu ali je Filip odma u narednom napravio ribrejk. Krajinović dolazi do brejka viška u osmom gemu, a u narednom ga potvrđuje i osvaja prvi set rezultatom 6:3. Naš teniser je bolje krenuo i u sledećem setu jer je na startu napravio brejk koji nije dugo sačuvao jer već u sledećem gemu Gofen napravio ribrejk. U narednom periodu su obojica imali ozbiljne probleme na svom servisu ali su obojica uspeli da se izvuku i da zadrže svoje servis gemove. Filip dolazi do brejka u jedanaestom gemu ali opet u narednom Gofen pravi ribrejk i vodi ovaj set u tajbrejk. U tajbrejku se bolje snašao Krajinović i dobio ga je sa 7:4.

Filip Krajinović u drugom kolu igra protiv Tiaga Monteira koji je savladao Souzu.

U dublovima smo bili takođe uspešni jer su Ćaćić i Brkić savladali Nedovjesova i Kurešija posle super tajbrejka rezultatom 11:9

Ćaćić i Brkić

Braća Sabanov su takođe pobedila, oni su savladali Bopanu i Midelkupa isto super tajbrejku samo ubedljivijim rezultatom 10:6.

Ivan i Matej Sabanov

1 thought on “NAŠI NA TURU #11: Svi naši na terenu Serbia opena

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *