ANALIZA PROTIVNIKA SRBIJE U KATARU

Srbija je danas dobila protivnike u grupi na svetskom prvenstvu u Kataru. Srbija je u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom i samo nam je Kosta Rika falila da ponovimo grupu iz Rusije. Imaćemo priliku da se osvetimo Brazilu i Švajcarskoj za poraze sa prošlog prvenstva sveta.

Srbija je do Svetskog prvenstva došla tako što je zauzela prvo mesto u grupi kvalifikacija ispred Portugala, Irske, Azerbejdžana i Luksemburga. Orlovi su vizu za Katar overili u poslednjem kolu kvalifikacija protiv Portugala u Lisabonu, golom Aleksandra Mitrovića u 90. minutu utakmice.

ANALIZA GRUPE

Kamerun je jedina ekipa iz ove grupe da s njom nismo igrali u Rusiji na Svetskom prvenstvu. Kamerun se nije ni plasirao na Mundijal 2018. godine. Na ovo Svetsko prvenstvo Kamerun se plasirao pobedom nad Alžirom. U prvom meču su izgubili od Alžira sa 1:0, dok su u revanšu pobedili sa 2:1 i prošli dalje zahvaljujući golu više u gostima. Najvredniji igrač Kameruna je Andre Zambo Anguaisa koji vredi 30 miliona evra. Pored njega treba da izdvojimo i Onanu, Toko Ekambija, Vinsenta Abubakara i Čupo Motinga. Srbija i Kamerun su se sastali samo jednom i to 2010. godine u prijateljskoj utakmici kada se naša reprezentacija pripremala za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Tada smo pobedili Kamerun 4:3.

FOTO: CGTN

Verovatno najmotivisanija utakmica će biti protiv Švajcarske zbog loših odnosa između nekih njihovih igrača sa našom nacijom. Isto tako je i dalje bolno što nije sviran penal na Mitroviću u toj utakmicu. Da podsetimo mi smo izgubili taj meč u Rusiji 2:1 posle preokreta Švajcarske. Švajcarska se plasirala na ovo Svetsko prvenstvo jer je bila prva u grupi u kvalifikacijama ispred Italije, Severne Irske, Bugarske i Litvanije. Najvredniji igrač je Akandži koji vredi 30 miliona evra. Takođe treba izdvojiti Šaćirija, Džaku, Mbabu, Embola, Frojler i Rodrigeza. Jedini meč između Srbije i Švajcarske je bio tad u Rusiji.

FOTO: Reuters

Reprezentaciju Brazila ne treba posebno prestavljati jer su jedna od najboljih na svetu. Brazil je bio ubedljivo prvi u kvalifikacijama za ovo prvenstvo. Bilo bi ne zahvalno izdvajati neke igrače Brazila. Prošli meč sa Brazilom bio je baš sa Svetskog prvenstva u Rusiji. Tada je bio bolji Brazil i slavio je sa 2:0. Brazil nas je takođe pobedio 2014. kad su se pripremali za Mundijal u svojoj zemlji.

FOTO: Copa America

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *